top of page

Kaninhotellet

Ibland bor vi på sätt som gör att vi inte kan ha kaniner hemma.

Eller så kanske vi inte får för mamma eller pappa. Då pyser vi bort till Kaninhotellet där alla, och ingen, äger kaninerna tillammans. Här får vi vår dos av gullighet, samtidigt som vi samarbetar, problemlöser och klipper kaninnaglar.

IMG_0198_edited.jpg

Bunny love

Visste du att våra kaniner ger trygghet och kärlek? En nära relation till djur främjar vår självkänsla, vår egenkontroll och en ökad förmåga att ta ansvar. Genom att låta barnen ta hand om kaninerna lär vi oss värdet av allt levande samtidigt som vi snackar livsfrågor. 

IMG_0253_edited.jpg

Barnen bestämmer

I Kaninhotellet är det kidsen som är managers, kassörer, köpare, städare och vägvisare. De planerar vad som behöver planteras i trädgården så att kaninerna har mat samt hur mycket strö och kaninmat som behöver köpas in.  Barnen städar i bona, hushåller med budgeten, myser och leker. 

IMG_0334_edited.jpg

Från bajs till morot

Genom att ta hand om Kaninhotellet och Trädgården lär sig barnen om ekosystem, livscyklar och biologi. Grönsakerna vi skördar från trädgården blir kaninernas mat. Den maten blir till kaninbajs som används som gödsel i trädgården. På Gnistan är vi proffs på hållbarhet!

bottom of page